172:a gösen landad för i år...

Idag var Joel med och fiska igen. Vi var ute 08.00 på "FLG8.1" som vi numera kallar den. Låter lite proffsigt att ha numrerat fiskeplatserna. Eller inte??...3 snabba gösar sen var det återigen dött. När vi menar dött så har gösen förmodligen en huggperiod. Vi plockar dom när dom är inaktiva och står och trycker på botten. Lättare så....

joel-gos-flg.jpg

Joel sin vana trogen. TwinTeez Striped emergency 6"

flg-gosta.jpg

Båda mina gösar idag högg på en liten Berkley Ripple Minnow 12,5cm i färg "Naturell". Se bilden nedan. Vi skall också säga att dessa gösar har pga. det djupet dom fiskas 8-9m uppsvällda simblåsor. För att återutsätta dessa så kasta dom med huvudet före rakt ner i vattnet. Det blir en chockverkan som får dom att snabbt simma ner igen och på så sätt tryckutjämna. Lägger ni i dom som vanligt så kommer dom att flyta med magen i vädret som korkar. Fiska helst inte djupare än 10m.

sne-horisont.jpg

Sne horisont...hur fotar du Joel?? :-) Vår gös nr:172...28 kvar till 200. Förra året hade vi totalt 51 gösar!!! Man kan säga att vi blivit lite bättre på vertikalfisket. Saknar fortfarande den riktigt stora. 7+ Blir det den 200.e kanske..??

30 jul 2013