95 dagar. Summering av fiskeåret 2013

95 dagar. Summering av fiskeåret 2013.                                  

Januari-Februari bedrev vi inget fiske.

/tjock-is.jpg

Mars. Den 17 mars körde vi vinterns enda pimpeltur. Isen var tjock, över 40cm. Detta gjorde att vårfisket blev försenat och King of Mälaren fick ställas in.

/forsta-fisken-2013.jpg

April. Premiärtur med båt blev den 28 april. Det var extremt kallt så vi fiskade bara ett par timmar. Fick årets första abborre som också var den största. Vi hade ingen våg med oss men den var gissningsvis uppåt 1400 gram. Hade varit nytt PB om vågen varit med.

/gos-474.jpg

Maj. Denna månad var gäddfisket på topp. Ingen storlek men ibland över 20 gäddor per pass. I början av månaden efter leken högg dom inne vid vassarna för att i slutet på månaden ställa sig på dom grunda gräsgrynnorna. Lurade även upp 3 gösar denna månad varav min första var riktigt fin på 4,74 kilo.

/jannes-99a.jpg

Juni. Denna månad var gösen rejält på hugget efter sin lek. Vi hade allt som allt 60 gösar under juni varav bästa fisket var en tidig morgon den 29.e med 26 landade gösar. Första trollingpasset gav 4 gösar med en 4 kilos på topp. Även gäddan var fortfarande på hugget och jag fick bättra på mitt PB med 60 gram. 6,66 kg & 99cm. Samtliga gäddor högg ute på gräsgrynnorna. Den absolut sista dagen denna månad fick jag även mitt livs första Asp á 4,2 kg. Kul!

/jockes-gos.jpg

Juli. Återigen bra gösfiske. Under den första Juliveckan krokar vi 64 gösar. Nu var det även Joels tur att kroka en Asp 4,08kg. Vi fiskade gös med Team JoMa. Jocke fick sitt livs första gös vilket var skitkul. Totalt 10 gösar på 4 man. På min födelse dag den 29 fiskade vi gös även med våra grannar Ubbe & Lotta. I början av månaden var fortfarande gäddan på hugget men senare blev det nog för varmt i vattnet för gäddan. Gösen däremot levererade. Totalt 113 gösar under Juli.

/gosta-5320-80.jpg

Augusti. Den första Augustiveckan började segt. Årets andra trollingpass gav mig nytt PB på gös 5,32kg. 2 dagar senare hade vi vår årliga göstävling med Ängsholmens båtsällskap. Vi vann klassen största fisk. Pris? 1 back starkbärs. Resterande månad körde vi trolling och vertikalfiske efter gös om vartannat och har väl mellan 30-40 gös i håvgarnet. Augusti var även månaden med flest fiskedagar 20st!!

/maxiasp.jpg

September. Den 1/9 gick Värtan Cup. Vi fick bara 1 gädda under minimimåttet. Jag hittade lite nya hårdbottnar där det fanns gös. Joels kusin Markus var med och fiska och även han krokade sitt livs första gös. Annars var det nu abborrtider. Vissa dagar över 100 abborrar i båten. Vi körde även en gäddsatsning i havet utan att kroka nåt. Måste ha varit det varma vädret som var orsaken? Körde ett riktat pass på Asp vilket resulterade inte bara i Asp utan även Gädda, Abborre & Gös. Snacka om blandad kompott. I slutet av månaden tränade vi i lag inför King of Mälaren. Flera pass över 400p. Det bästa gav 447p.

/galgrepp.jpg

Oktober. Nu var det gädda för hela slanten med varierat resultat. Vissa dagar kunde det komma över 10 gäddor andra dar inga alls. Jag gjorde en ensam, satsning på oktobergös och lyckades få upp 5st på ett pass. Mitt roligaste fiskeminne från 2013.

/20131221.jpg

November. King of Mälaren. Nog om detta!! Blev bara 4 pass i november med gädda & abborre.

/angsholmen.jpg

December. 2 gäddpass in i december då isen i skrivandets stund ännu inte har lagt sig.

2 jan 2014