Åsk och regnskurar tog kål på abborrfisket

Det skulle ju bli en så fin Lördagskväll enligt SMHI. Vi var helt och hållet inställda på abborrfiske och för en gångs skull så höll vi oss till det fisket trots att det visade sig bli skittrögt efter åsk och regnskurarna som drog förbi. Ytvattentemperaturen sjunker ju några grader efter en rejäl regnskur så det var väl mer eller mindre väntat att det skulle bli svårt. Barometern är ju inte på favvosidan heller för abborre. Men nu jobbar Joel sista dan så nu vankas det fiske. Det blir ju kanonväder dessutom en tid framåt nu.

Hur som helst...ca. 35-40 abborrar modell mindre idag på dropshot. Man fiskar mycket effektivare när man planerar fisket innan man far ut. Risken blir annars att man åker fram och tillbaka och slösar soppa istället för fiska.

Våra kompisar team JoMa fishing hade en lyckosam dag då dom pricka in fisket precis innan och under regnskurarna. Dom blev lite blöta men det kan dom ha dom jäklarna. Fina gäddor och även en PB-gös..

Grattis från oss!!  http://www.teamjoma.n.nu/fiskeblogg

/abborre.jpg

Trögt var bara förnamnet idag. Dom största var bara drygt 4hg idag. Men nu börjar semestern på allvar och jakten på dom randiga krigarna.

 

12 jul 2015