Bra gäddfiske före regnovädret

Idag hade jag tagit ledigt som en första dag på min semester #1. Jag har ett arbete som egentligen inte funkar med långsemester men det gör inget då vi mestadels fiskar. Nu har jag 2 veckor, jobbar 3 och tar 2 veckor igen efter det. passar bra med Joel då han tar sommarpasset när hans chefer tar semester 27-29

Idag skulle vi testa att rampa båten i Bålsta. Det fungerade riktigt bra. rampen är perfekt för denna typen av trailer. Joel kunde lätt starta motorn och backa av trailern. Likaså upp på trailern var inga problem. Joel riktade in sig och körde upp på trailern, slog av motorn samtidigt som jag körde upp ekipaget ur sjön. Man får vincha sista 10cm för att spänna upp. Bekvämt som fan måste jag erkänna. I Kungsängen är rampen lite brantare och båten vill glida tillbaka i sjön efter att man kört upp den. Får ligga kvar med gasen till man hakat i vinchen.

Gäddfisket idag var riktigt bra. Vi fiskade en och samma vik nästan hela dan och hade massor med kontakter, följare och hugg. Riktig gäddbonanza kan man säga. Totalt 37 gäddor i båten med min 7.4 på topp. KUL!!!

/action_1.jpg

Vilken fiskeplattform. Vi står båda bak med gott om utrymme. Skulle lätt kunna stå 2 man fram med ännu mera plats att fiska...

/action_2.jpg

Ett bra hugg på mitt mest fiskade bete idag, JAK skeden... Metersgädda på 7.4 kilo

/action_3.jpg

Perfekt med fiskehandske för att skydda fingrarna vid gälgrepp...

/74.jpg

Fina fisken. En sån här gör resan värd varje gång....

/action_4.jpg

Joel betar av strandkanten....

/action_5.jpg

Bam! På hemvägen stanna vi till vid en grundås. Även där stog det många gäddor. Joel kroka en 5:a

/45.jpg

ca: 95-96cm á 5 kilo?

/action_6.jpg

Solsken, varmt och vindstilla. Då hugger inga gäddor. Hemåt !! Nästa vecka börjar semestern på riktigt. Då skall vi ut på en massa olika fiskeäventyr. Häng med oss här på bloggen då !!  Skitfiske!

17 jun 2016