Dagens övningar i Roslagen

Idag var det återigen dags för ett abborrpass i vikarna och marerna kring Furusund. Vi rampade båten på vår "hemma" ramp. Vi är lyckligt lottade som har denna ramp tillgänglig då syrran har sommarstugan i närheten. Dom enda som använder den mer än vi är sommarstugegästerna som sjösätter sina båtar till sommaren. Härifrån har vi ca. 15 minuter till Furusund om man håller en 35-40 knop.

/ramp-akero.jpg

Perfekt naturramp som vi har tillgång till. Lite dåligt med ramper annars. Solö & Spillersboda är alternativen.

/sstb_1.jpg

Häftigt abborrfiske idag då dom stog på utsidan av sundet in till viken/maren. Vattnet var kristallklart så man såg stimmen med abborrarna som simmade fram och tillbaka. Man fick ta dom på långa kast då dom skyggar för båten. Vi märkte också att dom oftast högg där botten var mörk av tång. 3,5-4m djupt och inget problem med att se botten.

/sstb_2.jpg

Bra storlek men inga kilosborrar idag. Totalt kanske en 25-30 abborrar och ca: 10 gäddor. På tal om gäddor. Vi avslutade fisket på hemmavattnet igen och en riktig gäddgrynna. Här har jag genom åren fått mycket gädda. Vi testade grynnan fast på abborre när jag i ett kast hade en riktig grym följare. Uppskattningsvis en 10+ fisk. Vi fiskade vidare och Joel hade 4 följare till båten också dom i nästan samma kaliber 7-8kg. Dom ville inte hugga bara följa betet. Vilken frustration. Kanske var det lika bra då vi bara hade abborrspön med 0.08-0.13 lina. Här måste vi lägga ett gäddpass snarast!

/sstb_3.jpg

På hemvägen stannade vi till hos min jobbarkompis Karin och deras härliga stuga på Norrmarö. Snacka om idyll. Inte ett dugg avundsjuk. Stugan är bastu med panoramafönster mot fjärden. Tittar man till vänster kan man se Finlandsbåtarna innan dom går in i Furusundsleden. Här har ni det bra Karin. Hoppas abborrarna smakade bra!

/sstb_4.jpg

Bästa jobbarkompisen Karin! Tack för fikat!

 

22 maj 2016