Första fisketuren med Nitron

Idag Söndag körde vi första fisketuren med nya båten. Det var dessutom första provturen och sjösättning med basstrailer. Vi åkte till Kungsängen för att rampa.

/kungsangen_1.jpg

Kungsängenrampen är som gjord för bassbåtar. Bara att backa ut till båten flyter i bak. Joel startar Evinruden och backar av trailern helt enligt skolboken. Han fick även köra upp på trailern när vi kom tillbaka.

/gadda_1.jpg

Första fisken från båten var Joels feta 7:a Högg på en 12cm Salmo Slider. Lätt att handlanda fiskarna med den låga friborden.

/asp_1.jpg

Efter ett gäng gäddor så får Joel en fin Asp, också den på samma Slimo Slider. Vi har fått dom flesta av våra Aspar på just Salmon. Perfekt bete för Asp..

/grasand-0002.jpg

Efter en lättare lunch med pastasallad så ville Joel knäppa lite bilder med sin kamera. Jag fick passa på att provocera båten lite i vindbyarna.

/grasand-0017.jpg

Häftigt när den börjar lätta i 55 knop. Då är man inte kaxig kan jag lova. Är det dessutom i motvind så blir det extra spännande...

/grasand-0060.jpg

Lite provocerande med skarpa girar i hög fart så har man snart koll på gränserna. Båten betedde sig bra trots att det blåste hyggligt idag. Faktiskt mycket stabilare än Bustern. Inga problem att marcha +50 knop i vågorna. När det blir lite lugnare vindar så skall vi maxa Nitron. Kanske också propellerbyte så att vi får ut mera av motorn. Varvade inte riktigt som den skulle med 24". Bara 5100rpm. Skall varva 5800-6000rpm med rätt propeller

12 jun 2016