Gäddfiske i lervälling...

Idag rampade vi i Biskops Arnö. Var ute på fjärden strax innan 06.00 och förstod ganska så snabbt att detta skulle bli svårfiskat. Inte så mycket vind men däremot chokladbrunt vatten med 40cm sikt. Hur skulle gäddorna se våra beten? Provade en del grunda vikar och fick fisk då vi prickade framför nosen på dom. hade knappt några följare vilket tyder på att de inte ser betena. På tillbakavägen hittade vi en vassrygg i pålandsvind som hade mycket klarare vatten och där knep vi dom flesta av förmiddagens 13 gäddor. Joel hade störst. En 5:a som föll för en buster jerk i färg hot pike. Jag fick mina gäddor på ett gammalt hederligt Jakdrag i silver och några med nya ledade Gunki Itoka.

/6-4-1.jpg

Man hör på plasket att det är större fisk. Det plaskar inte utan "kloffsar" Alla fiskar bjöd på riktiga fighter idag. Dom var helgalna!!!

/hot-pike.jpg

Joel tog sina 7 gäddor med Buster Jerk "hot pike"

/itoka.jpg

Jag fick gädda på ytgående Gunki Itoka. Detta bete passar bättre på grunt & klarare vatten.

/jak.jpg

Glöm inte bort alla gamla gäddklassiker. 6 gäddor på JAK 20g silver. Lättkastat och går fint att fiska med lättare gäddspön typ mitt Gunki Bushi S-XH200 14-70g  Skönt när man dänkt med tunga jerkspön och det börjar kännas i ryggen.

6 apr 2014