Gangsta gäddor...

Idag skulle det bli finväder och visst, inget att klaga på. Var ute kl. 09.00 och det var dom närmaste timmarna som skulle visa sig vara mest givande. På vår abborrgrynna hade det parkerat ett gäng "Gangsta" gäddor. Ni vet dom modell mindre som blir helt galna när man krokar dom. Dom sliter och drar i grejjerna så man undrar ibland vad det är i andra ändan.. När man väl får upp dom så hoppar dom ur gälgreppet och ner i båten mm.. Det går helt enkelt inte att hantera Gangsta gäddor. Idag hände också nåt som man inte upplever ofta. Jag fick ett megahugg på UL spöt och sen bar det iväg. Det bara tjöt i rullen och det ville inte sluta. Den fisken, förmodligen en stor gädda hade bestämt sig för att tömma rullen. Helt galet. Jag tänkte först sticka efter med elmotorn men jag hann inte. Det var bara att bromsa rullen med handen och "Pjong" linan brast. Den fisken hade varit roligt att få upp. Gangsta morsan till gädda !!! Hittade även ett nytt gösställe. En undervattensås som sticker iväg ut från en grynna. Är inte märkt på sjökortet så hoppas man får ha den ifred. 100-150 m lång med ett djup på mellan 2,5-3,5m hårdbotten. (sten/sandås) Idag var också meningen att jag skulle träffa team JoMa för att fiske några ställen tillsammans men dom sjusovarna kom ut så sent så fiskarna hade sin mittpådagen siesta. Jag har märkt tydligt den senaste tiden att man skall räkna med huggperioderna. Tidig morgon 04.00-07.00 är bra. Sedan följer nån timme kring 10.00 för att sen inte bli bra igen först till 18.00-21.00 Tydligast är det på gäddan! Nu är det semester V26-V30 Jobbar i.o.f hemma några dagar V27 så det skall prickas in riktigt fina fiskedagar den närmaste tiden.

/parlan.jpg

Ett kortare strandhugg för att pinka och sträcka på benen. Skulle kunna ha en hängmatta så att man kan skippa några timmar mitt på dan då det ändå inte hugger. Jag har ju 2 hängmattor liggandes hemma. Får ta med dom nästa gång.

/goprogosta.jpg

Gösta på nyfunna åsen...Börjar ha bra med gösställen att välja på nu..KUL!!

/bye-bye.jpg

Klassiskt gösrealese, speciellt vid fiske på djupt vatten över 8m. Dom får en chock vid kontakt med vattenytan och simmar snabbt rakt ner mot botten med mindre tryckskador som följd. Själv fiskar jag aldrig djupare än 8m. Finns ingen anledning.

21 jun 2015