Gott nytt år!

Var precis inne och förlängde hemsidan/bloggens premium. Sista dagen idag med 200:- rabatt. Har man inte premium så får man en massa reklam på hemsidan och massor med mindre utrymme för bilder mm.. Vi har inte skrivit så mycket på hemsidan då vi mest använder facebook för att nå ut till så många som möjligt. Vi har 211 som gillar vår facebooksida och 208 som följer.

Vi låter hemsidan hänga med ett år till. Skall försöka uppdatera och även försöka få Joel till att skriva nånting nån gång. Åtmindstone posta en månadsrapport till att börja med.

2018 var inget bra fiskeår. Kanske mest för att vi inte var ute så många gånger. Den riktiga glöden finns där men av nån anledning så blir det inte lika mycket fiske som förr. En anledning som jag kommer på direkt är att nya båten är betydligt dyrare i drift. Skulle vilja påstå det tredubbla mot gamla Bustern. Man väntar in riktigt bra dagar för att fisket skall vara så bra som möjligt. Förr kunde vi dra ut en 3-4 dagar i veckan oavsett väder men inte nu. En annan anledning är att Joel jobbar nattskift 3-4 dagar i veckan. dagen efter skiftet går till att vila så det blir bara helgerna som vi fiskar båda två och är det då dåligt väder så skiter det sig.

Under 2018 fiskade vi mest abborre. Gösarna kom mest som bonusfiskar då dom delar grynnor med abborren. Inga stora fiskar. Största abborrarna var kring kilot, oftast strax under. Största gösen strax under 5 kilo. Inga stora gäddor heller. Tror inte vi hade nån över 5 kilo under året. Vi märker tydligt att nåt hänt på våra närvatten. Dålig storlek på abborre och gädda. Betydligt mera gös. Jag fick under en förmiddag 25 gösar när jag sökte större abborre. Det blir alltid nån gös på varje fiskepass. Vi behöver verkligen hitta nya vatten till 2019.

Nu under julledigheten så gör jag i ordning ett fiskerum för att hämta lite kraft inför 2019. 2019 blir ett år då fisketurerna planeras i förväg. Inget hafsande med 10-12 spön i båten utan nu bestämmer man sig för tex. abborre och går all in.. Gör i ordning en beteslåda dagen innan med fräscha beten och vassa krokar. Väljer vilka spön man skall fiska med och taggar till... Sen håller man sig till planen och fiskar istället för att tokåka runt, runt på sjön.

Detsamma gäller tävlingar under 2019. Nogrann planering så att an har en klar strategi till tävlingsdagen. Första tävlingen blir King of Mälaren nån gång i april-maj. För att klara av att sätta en plan så behöver vi reka lite vårgädda minst en 3-4 gånger innan tävlingen. Hoppas isarna inte sätter käppar i hjulet.

Utrustningsmässigt så har vi det vi behöver. Enda som skulle sitta fint är en reggad trailer till båten så att vi slipper köra 30 kmh på vägarna med vår amerikanska basstrailer. Tänk om det skulle kunna komma lite nya regler så att vi kan regga den för 80kmh. Det funkar ju i USA så varför inte här. Svensk bilprovning behöver moderniseras.

2019 så firar vi 10-år som fisketeam. Det skall vi fira med en fiskeresa. Gärna nordnorge men vi får se hur långt pengarna räcker.

Got Nytt År! ...så hörs vi under 2019. Ni som har facebook. Gå in och gilla teamjjfiske så missar ni inget.

Skitfiske! / Janne & Joel

31 dec 2018