Inställt fiske pga tekniskt fel...

Idag var jag ledig och skulle ha en heldag på sjön. Det var lite kallt i morse -3 grader men jag var så jäkla taggad på att komma ut. Joel ville inte hänga med. Han sover hellre på sina lediga dagar. Jag har inget emot att köra ensam. Det är oftast då jag lyckas som bäst med fisket. Var nere vid rampen strax efter 08.00, sjösätter båten, parkerar bilen, hoppar i båten och vrider på startnyckeln.  TUW,WOW WOW....sen stendött!! Jävlar i helvete!! Vad fan är det som har hänt. Nånting har dragit ur batteriet sen förra turen. Då fungerade det ju hur bra som helst. Hade jag nu haft långa startkablar typ. 4m och en skruvmejsel till att få bort kastdäcket bak så hade det fixat sig men jag hade varken det ena eller det andra. Bara att backa ner bilen igen och vinscha upp båten. Batteriet till elvinschen funkade tack och lov. Väl hemma så skruvade jag bort kastdäcket bak och öppnade upp batterilådan och mycket riktigt. Batteriindikatorn visade TOM!! Jag kopplade in laddaren som jag anänder till vinschbatteriet men den är så jäkla klen bara 3,6A. Detta kommer att ta typ 36 timmar att ladda ett 110A tomt batteri. Lika bra att göra nåt som kan vara användbart i framtiden också. In i bilen och iväg till Seasea i Viggbyholm. Dom har ju vinterkampanj på CTEK laddare. Jag köpte en likadan som jag har till elmotorbatteriet CTEK M200 och 15A. Det tar ca. 7 timmar med den. Lite skillnad. Hur som helst, fiskedan var körd ändå. Nu var klockan 12.00 och ingen idé att försöka ta sig ut. Detta tog rejält på humöret och byggde på stressen ännu mera. jag behöver komma ut på sjön för att koppla av NU!!! Såklart blir det skitväder framöver igen.

/ctec-m200.jpg

Marinladdare M200 15A. Jag har en sen tidigare och är skitnöjd med den. Nu har jag två....Den nya fastmonterad bak till båtens startbatteri. Aldrig mera batteritorsk..

/xd100.jpg

Passade även på att köpa olja till motorn. Specialolja till Evinruden...635:- Marinsystem bredvid Seasea har denna på hyllan.

2 dec 2015