Inte så mycket fiske just nu

Litet uppehåll så när som på nån enstaka tur under arbetsveckorna. Som jag skrev tidigare så jobbar Joel heltid då ägarna är på semester. Detta betyder Måndag-Söndag under 2 veckor non stop. Tufft för honom då han inte orkar fiska efter jobbet och det förstår man ju. Förra Söndan var vi i alla fall ute en sväng för att käka middag i Sigtuna. Vi trixa oss fram genom regnskurarna till Vallbyvik. Spelade in lite videon på båten in action från land. Har investerat i en ny videokamera för att filma lite mer allround. En Panasonic HC-VX870 4K kamera. Jäklar vilken skarp bild. Efter middagen som var 150g hamburgare med dubbla pommes som förtärdes i båten precis intill hamnkrogen. Lite pinsamt att sitta och äta när folk gick förbi för att titta på båten. Låg faktiskt en Nitro till i hamnen fast en ZV-18. Nån i Sigtuna som skaffat en? Efter middagen så stanna vi till på en känd djupgrynna för att testa abborren. Här var det full ytjakt med abborre och gös. Joel lyckades bäst med sitt dropshot att kroka dom både pelagiskt och botten. Flera smågösar och abborrar innan vi började röra oss hemåt med solen nere vid horisonten. Skön kväll.

I Lördags var det min tur att testa rampa båten ensam. Det kan vara lite trixit beroende på hur rampen ser ut. Jag rampade i Kungsängen som är relativt brant men kort. Problemet är ju att båten skall flyta av trailern. Man backar ner ekipaget med vinchvajern spänd om man är ensam. Backar tills bakändan på båten flyter. Hoppar ur bilen och in i båten efter att man lossat vajern. Förhoppningsvis glider inte båten iväg innan man hoppat i. Startar motorn och backar av trailern. Det gick bra i Kungsängen. I Bålsta måste man backa ganska långt innan båten flyter så man kan inte komma i båten utan att vada då bilens bakdäck ligger i vattnet om ni förstår vad jag menar. Jag har ännu inte provat att ta upp båten själv eftersom Joel anslöt efter jobbet i Lördags och åkte med tillbaka till Kungsängen. Klockrent att rampa om man är 2. En backar ner bilen. Den andre kör upp båten på trailern, ända fram till stoppet, stänger av och tiltar motorn medan den i bilen kör upp ekipaget ur vattnet. När väl båten står ända fram emot stoppet så skall den inte glida tillbaka i vattnet. Om rampen är väldigt brant typ Stäket då gör den det. Här får man haka i vajern medans den som kör båten ligger kvar med gas på båtmotorn. Spännande, har inte testat detta ännu...

Ligger som sagt lite lågt här på hemsida/bloggen till vi börjar fiska igen. Ni som har facebook kan följa oss där så länge. Gå gärna in och GILLA så missar ni inget. Vi har 165 GILLA markeringar på facebook vilket är grymt. Vi funderar på att lotta ut nåt fint när vi når 200 GILLA så berätta för era fiskeintresserade vänner var dom kan läsa om fiske mm. Både här på bloggen och facebook. För att hitta oss på facebook, skriv bara teamjjfiske i sökfältet. Tryck på Gilla knappen så får ni tillgång till alla inlägg!

Skitfiske! /Janne& Joel

 

12 jul 2016