Nu valde vi rätt sorts fiske..

Visa av gårdagen så skulle vi spinna abborre idag. Inte visa på så sätt att vi även tog med oss gäddspöna. Nä, men det behövdes inte. Det går ju att fiska gädda med lättare utrustning fast inte tvärtom. Sista vi hade bra abborrfiske så var det en tydlig huggperiod mellan 14.00-15.00 Den missade vi idag och det var tydligt. Visst, vi fick abborre men inte alls lika många som sist inte heller dom stora. Istället fick vi Gös & Asp som bonusfiskar. Krokade även 3 braxen då det var hundratals av dom kring en gräsgrynna. Det gick liksom inte att undvika. När man jiggar botten så felkrokar man dessa stackars braxen i ryggen och ryggfenan oftast. Kul fighter men på fel sätt. Tänk att få en 3 kilos braxen krokad i ryggen med UL-spöt. Det är inte bara att spinna hem kan jag lova...

/gos.jpg

Detta var ett kul hugg. Kastade ut och precis när liggen slog i vattenytan så blev det liksom tvärstopp. Jag tänkte först att vad fan hände nu men sen förstog jag att det var fisk. Kände ganska snabbt också att det var gös på dom uteblivna knyckarna...Den måste ha stått och gapat och väntat på jiggen strax under vattenytan...eller?

/asp.jpg

Bland jagande gäddor och abborrar fanns även Asp. När det liksom exploderar på vattenytan av vettskrämda löjor så brukar det vara Asp. Jag kastade mitt in i stimmet och pang! Trodde på gädda först då Aspen var ganska så liten. Stor Asp känner man igen. Dom far som tokar och tar lina fram och tillbaka och i sidled. Roligaste sportfisken i Mälaren? Ja!

/braxen.jpg

3 felkrokade Braxen . Hela området där Braxen stog var täckt med slem. Man såg på jiggarna och linan när man veva upp att dom var täckta med slem. Då är det mycket Braxen i vattnet...

/borre.jpg

Abborre som vi satsade på idag var även dom huggvilliga men inte dom allra största. Missade nog den stora huggperioden. Joels räkneverk stog på 19 och min på 21 vilket gör 40 borrar prick idag.

17 jul 2015