Pulka kräva snö...

Ett litet problem vi stötte på är att det är mycket barmark runt sjöarna. drar du pulkan på grusvägen så blir den snabbt förstörd. På isen var den suverän. Behövde inte ens dra den då vinden tryckte den framåt i precis lagom gångfart. OK! vad göra? För att kunna ta med ekolodet krävdes en "icke pulka lösning" satt och stirrade på stolryggsäcken i morse vid fikabordet och vips! En idé föddes....

/mellan-bena.jpg

Nu kan man ta med lodet utan pulkan. Blir det snö igen så föredrar jag pulka då man slipper bära isborren. Denna får hänga med på storsatsningen nästa helg. Då jäklar blir det fiska av....2 sjöar skall nötas!

/tusenbroder.jpg

Gula är botten. Det röda plottret är ett megastim med små abborrar från 2m ner till 6,4m. Då sikten var klar ner till 3-3,5m så kunde Joel kikmeta dessa små abborrar. Räckte med att släppa till 1,5m så steg dom och tog pilken...Kul!! Inga stora abborrar ville kliva på denna gång.

Ekolodet gav oss massor med bra information. Vi petade ner givaren i alla öppna hål som vi såg. Kunde lätt läsa av djup, typ av botten och om det stog fisk där. Man slipper sitta och nöta i hål som inte ger nåt...Perfekt! Ligger det vatten på isen så behöver man inte ens borra för att kolla. Bara att trycka givaren mot isen där det ligger vatten.

18 jan 2015