Skulle ha varit ett träningspass idag men...

Idag var vi återigen på det eventuella tävlingsvattnet. Vi rampade båten och jag åkte bort och parkerade bilen. När jag kommer ner till bryggan står Joel och drillar fisk. Snacka om att vara otålig. Första och enda godkända gädda idag. Nåväl, ut på sjön...Väl på plats var det västliga vindar och betesfisken var som "bortblåst" från grundflaket. Inte ett dugg på lodet. Vi letade runt i kring men kunde bara hitta mindre ekon av betesfisk på djupare vatten 12-15m. Det går att fiska på dessa djup men det är fan inte kul. Speciellt inte när det blåser så vi flyttade oss söderut till ett annat grundflak. Strax innan vi kom fram till grynnan så stannade jag till på 8,5m där jag såg en del betesfisk och några fina bananer runt i kring. Vi såg också att det slog fisk i ytan run om båten. Det måste vara gös sa jag till Joel och mycket riktigt. I mitt andra kast krokar jag en mindre gös. Nu var ju vertikalspöna hemma så klart. Här hade man kanske kunnat ha ett kul fiske om man nötte av området. Men med mjuka abborrklingor var det inte heller så kul. Dagen kändes lite "piss" så vi gav upp fisket på denna del av Mälaren vid 11.00 snåret.

På väg hem så fick jag lite ågren över att ha tagit ledigt helt i onödan så jag bestämde för att köra andra halvan av dan på hemmavattnet. Jag släppte av Joel och åkte direkt och rampade i Bro. Det blåste lika jävligt här och jag började med att testa gäddgrynnorna och fick nästan omgående kontakt med gädda modell mindre. Mitt i drillningen så jag i ögonvrån ett måsspel lite längre bort. Åkte snabbt dit på lite vinst och förlust. Har man tur så kan det vara riktigt bra. Måsarna dök fortfarande när jag kom fram. På ekolodet såg jag att det stog fisk på botten mellan 11-12m. Abborre så klart. Riggade om och började jigga och nu var dom där...abborrarna. Högg i nästan varje kast men släppte oftast. Många felkrokningar tyder på mängder med abborre. Fick några fina matabborrar med mig hem. Markerade platsen så att vi kan prova igen senare. har sett måsspel här förut så det är ett hett abborrställe.

/otalig.jpg

Medans jag parkerade bilen så passar Joel på att ta en gädda vid bryggan.... Gills väl inte eller??

https://www.youtube.com/watch?v=bwkBLgFyGQY

/gosta_77.jpg

Joel landade min gös som jag fick på Skofjärden 8,5m djup...Dom var även pelagiska då dom jagade runt efter betesfisken. Gösgrejjerna hemma så klart..

/dar-satt-den.jpg

Körde ensam på eftermiddagen och på andra stoppet i första kastet...PANG! Gäddsnipa 62cm

4 nov 2015