Snart slut på fiskeåret 2016

Sista dagarna i oktober infinner sig och vi närmar oss avslut på fiskeåret. Jag har inte räknat antalet fiskedagar ännu men vet med säkerhet att det är "all time low" Vi har nog inte ens 100 dagar. Anledningen är i första hand uppgraderingen till nya Nitro båten. Vi kunde inte efter bytet längre rampa i vår hemmahamn pga. att trailern är för bred 2.60m. Rampen är 2.20m. Trailern är dessutom en "båtvagn" 30km/h vilket stoppat oss från att fiska i skärgården. Ekonomin har också haft stor betydelse. Nya båten kostar en del så det blir inte så många turer på en månadslön. Joel har nu fått ett "riktigt" jobb och tjänar bättre med pengar så vi har hopp inför 2017. Höstens dåliga väder och Joels skiftjobb har också spelat in. Det var lite frustrerande i början men vi börjar vänja oss. Tro det eller ej men det finns ett liv utanför fisket också. Idag är det 2 veckor kvar till King of Mälaren som vi alltid ställer upp i. Första gången vi ställde upp var hösten 2012 då vi kom 4:a. Sedan dess har det gått upp och ner i tävlingen. I våras kom vi på en sjysst 13:e plats så ibland är vi med. Nu kommer det troligtvis att bli extremt segt. På hösttävlingen förra året så var det endast 9 lag som fiskade fullt. Har man bara lite tur så kan det gå riktigt bra. I morgon söndag så tar vi ett abborrpass. Min största i år är endast 880 gram från i måndags så jag vill ha en över kilot innan året är slut. Nu är det rätt tid för att dra en kilosfisk så vi får leta och nöta. Fina fiskar från i år är mitt PB på gädda i våras på 12 kilo. Följde upp detta med en 9,7:a för några veckor sen. Hade en 10,1:a som största fisk innan detta. Största gös är en 4,5:a. Joel har inte några nya PB:n men har bra snittvikt på gäddorna i år. Han har dragit många på mellan 6-8 kilo. Hans största abborre och gös minns jag inte. Tror han hade en trollinggös på 5 kilo?

Prio 1 på listan inför 2017 är att fixa trailern så att vi får köra 80km/h. Antingen bygga om Nitrotrailern eller låta Bålstasläpet bygga en exakt likadan men godkänd för svenska vägar.

I morgon uppdaterar vi i facebook om abborrfisket. Kolla där och glöm inte att "GILLA" vår sida så att vi ökar på antalet LIKES. Vi har 182 följare på facebook vilket är kul. En del av dom är riktigt stora och välkända fiskeprofiler så vi känner oss hedrade att även dom väljer att följa oss!

Skitfiske / Janne & Joel

29 okt 2016